vineri, 20 mai 2011

Dulciuri sanatoase

   Hello again!

 Am revenit cu un post care sper sa va incante pe majoritatea dintre voi. Cati dintre noi nu sunt "obsedati" de dulciuri (eu una SUNT), cati dintre noi stim ca dulciurile nu ne ajuta cu mai nimic, din punct de vedere nutritiv?

O sa va dau cateva exemple de dulciuri bune, sanatoase si gustoase.



 Stafidele (sau strugurii deshidratati)







 Stafidele, pe langa faptul ca sunt foarte gustoase, conţin si o cantitate considerabilă de fier ce ajută în mod direct la tratarea anemiei.
 Acestea conţin şi multe elemente din complexul de vitamine B, esenţiale pentru formarea sângelui.
Cuprul pe care îl conţin stafidele, ajută la formarea celulelor roşii din sânge.





Nucile





 Nucile nu reprezinta un desert, insa daca stim sa le combinam ar putea sa iasa ceva care o sa ne incante papilele gustative:D
 Aseara am auzit despre un exemplu de desert cu nuci, pe care o sa-l incerc si eu: miere cu nuci si cacao. 
Din cate stiti si voi, mierea ne aduce numai beneficii, cat despre cacao, aflam mai jos cu ce "calitati" ne incanta.

Consumate dupa fiecare masa, aceste fructe impiedica ingrosarea arterelor si previn bolile de inima. Opt nuci pe zi va tin arterele flexibile, inima sanatoasa si previn aparitia atacului vascular cerebral, arata un studiu realizat de cercetatorii americani de la Barcelona’s Hospital Clinico, aparut in publicatia "American College of Cardiology".





Ciocolata neagra, amaruie(cu cel putin 70% cacao)






Spuneti voi ca nu va place ciocolata?
 S-a descoperit ca ciocolata neagra are unele beneficii asupra sanatatii care nu se regasesc si in alte sortimente. Aceasta este una din cele mai bune vesti de ultimaora din domeniul medical. Daca aveti probleme cu presiunea sangelui sau daca vreti sa preveniti bolile de inima, incercati sa mancati ciocolata neagra.Ingredientul principal il reprezinta cacaua. Oamenii de stiinta apreciaza efectul pozitiv antioxidant al substantei. De asemenea se constata efectul pozitiv al flavonelor din cacao in scaderea depunerilor de pe peretii vaselor de sange. La personele sănătoase consumatoare de cacao s-a observat o încetinire a fenomenului de imbatranire prematura a pielii şi reducerea clara a incidentei bolilor cardiovasculare.





Inghetata




 Mancata zilnic, sustin unii cercetatori, simpla, fara adaugiri  de topping sau diferite alte siropuri si bineinteles nu in cantitati industriale,participa si ea la procesul de slabire. De ce? Pentru ca in proportie de 80% aceasta este lapte(cel putin asa ar trebui sa fie), iar laptele contine calciu. Calciul duce la pierderea in greutate si mai ales la reglarea metabolismului grasimilor (cu posibile efecte asupra lipolizei, oxidarii grasimilor, lipogenezei, cresterea consumului de energie si suprimarea apetitului), fiind un supliment important pentru cei care vor sa slabeasca.

In concluzie: SE POATE! Daca vrem, putem sa gasim si alternativa healthy  pentru dulciurile care nu ne fac tocmai bine. Ne trebuie putina imaginatie si putin mai multa vointa, in fond si la urma urmei o facem pentru noi, pentru sanatatea noastra.





Enjoy,
Eyya

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Disqus for ViataAreGust

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...