luni, 30 mai 2011

Sa spunem DA, capsunelor!


Hello again!
 A venit vara, intr-un final si a venit in forta, cu caldura si cu o multitudine de fructe dulci. 
Daaaa... s-a deschis sezonul  fructelor de vara. In sfarsit putem sa mancam aceste minunatii cumparate de pe plaiurile mioritice si nu importate din Spania, Turcia, Italia s.a.m.d, indopate cu aditivi si agenti chimici pentru a putea fi pastrate cat mai mult timp (ganditi-va numai la cati km au de parcurs pana la noi in tara). 
Vara este sezonul in care slabim cel mai usor, fara prea mare efort si cu mult ajutor din partea fructelor. Cele mai cautate si apreciate fructe in perioada aceasta, de inceput de vara, sunt CAPSUNELE, dealtfel si fructele mele preferate (dupa cirese, dar despre ele o sa vorbim altadata).


Ce beneficii ne aduc?
 Capsunele reprezinta o buna sursa de vitamina B5, B6, C, K, mangan, potasiu, fibre alimentare acid folic, fitonutrienti si antioxidanti, care ajuta impotriva radicalilor liberi. Se considera ca proprietatile antioxidante au legatura cu culoarea rosu-stralucitoare a capsunilor. Totodata, capsunele sunt sarace in colesterol si grasimi saturate.


STIATI CA?
 O capsuna contine, de obicei, 200 de seminte, iar o cana cu capsune furnizeaza in jur de 55 de calorii(extrem de putin, tinand cont ca un mar are cca 50 de kcal)

Pasta de capsune este utilizata pentru albirea dintilor. Aceasta poate fi facuta repede acasa inaintea perierii, dimineata sau seara. Consecintele sunt aceleasi ca si in cazul lamaii: o curatare mai rapida si, totodata, albirea dintilor. 


Proprietati terapeutice ale capsunelor:

Capsunele sunt recomandate pentru remineralizarea organismului, fluidizarea si purificarea sangelui. 

Favorizeaza tranzitul intestinal, ajuta in cresterea diurezei si tonifierea corpului. Acidul salicilic cuprins de capsuni este benefic pentru cei care sufera de guta, reumatici si artritici. 

Aceste fructe sunt bogate in antocianidine, antioxidanti naturali, care combat stresul oxidativ prevenind imbatranirea precoce, afectiunile cardio-vasculare si bolile neuro-degenerative.


Putem sa le savuram in stare naturala, sub forma de shake, de pasta, de spuma, alaturi de inghetata, ca si ingrediente principale pentru tarte...trebuie doar sa ne punem imaginatia la bataie si bineinteles...simturile:D












Voi ce ziceti? Va plac?


BTW: Nu uitati de giveaway-ul organizat de MIURI,ea ne ofera niste premii minunate aici:





Pana data viitoare, sa fiti frumosi si sanatosi!
Enjoy,Eyya

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Disqus for ViataAreGust

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...