marți, 28 iunie 2011

Acizii grasi Omega 3 si beneficiile acestora

Hy there!
 In primul rand,vreau sa va multumesc pentru faptul ca ma urmariti si cu ajutorul vostru am atins pragul de 75 de followers si sa va anunt ca,in momentul in care o sa ajung la 100-o sa dau startul unui giveaway!!

Si acum sa trecem la un subiect important,caruia nu i se da prea multa importanta: beneficiile aduse de acizi grasi Omega 3.
Sursele alimentare de acizi grasi omega-3 sunt multiple si la indemana: semintele de in, somonul, codul, tonul, nucile, conopida, broccoli, varza, spanacul, soia, etc. Cea mai importanta sursa ,insa, este uleiul de peste.
 Uleiul de peste este un ingredient  perfect pentru a avea un organism rezistent , o minte sclipitoare, dar mai ales pentru a rezista la stres si oboseala. Acesta se gaseste atat in comert,cat si 
in plafare sau  in farmacii sub forma de capsule.


 Uleiul de peste este bogat in Omega 3, acizi grasi recunoscuti pentru tratarea bolilor de inima, pentru reglarea valorii colesterolului si a trigliceridelor. In acelasi timp, ingredientul Omega 3 ajuta la absorbirea si arderea rapida a grasimilor si implicit la indepartarea celulitei. Acidul gras Omega 3 este recomandat pentru prevenirea unori boli precum Crohn, Alzheimer, bronsita, astm bronsic, cancer de colon, cancer de plamani, cancer mamar sau ciroza. Omega 3 actioneaza benefic si asupra fertilitatii, depresiei, circulatiei sangvine, diverselor forme de dermatita sau dermatoza, rahitismului, reumatismului, osteoporozei, spasmofiliei sau varicelor.

Ce beneficii ne aduce uleiul de peste,consumat cu regularitate?

1)Reduce riscul  bolilor de inima
 Conform studiilor Asociatiei American Heart, omega 3 este extrem de eficient in reducerea riscului de boli cardiovasculare. Uleiul de peste bogat in acest nutrient lupta cu succes impotriva bolilor cardiace si scade nivelul colesterolului ”rau”, previne si reduce nivelul de trigliceride in exces.Cercetarile au demonstrat, de asemenea, ca uleiul de peste poate fi utilizat si pentru prevenirea aterosclerozei.

2)Creste imunitatea organismului
 S-a dovedit faptul ca un consum regulat de ulei de peste intareste considerabil sistemul imunitar, permitand organismului sa reziste in fata racelilor.

3)Reduce inflamatiile
 Uleiul de peste are proprietati antiinflamatorii, astfel ca este foarte eficace in reducerea inflamatiilor din tesuturi si sange. Un consum regulat de ulei de peste este de mare ajutor persoanelor care sufera de boli cronice inflamatorii. 

4)Trateaza reumatismul
 Un spital din Australia a demonstrat ca persoanele care consuma cantitati mari de ulei de peste s-au bucurat de rezultate mai bune in tratamentul reumatismului.

5)Combate depresia si anxietatea
 Datorita prezentei acizilor grasi omega 3, uleiul de peste este bun pentru atenuarea depresiei, a tristetii, a anxietatii, a agitatiei, a oboselii mintale, a stresului si  a altor tulburari nervoase.

6)Trateaza deficitul de atentie
 Deficitul de atentie cunoscut sub denumirea de ADHD poate fi tratat cu ajutorul uleiului de peste datorita concentratiei mari de acizi grasi pe care o contine. 

7)Infrumuseteaza pielea si reda stralucirea parului
 Uleiul de peste ajuta la imbunatatirea calitatii pielii uscate, deshidratate si lipsite de stralucire. Acesta hidrateaza, reda stralucirea pielii si trateaza eczemele, mancarimile, roseata, leziunile si eruptiile cutanate ale pielii. Totodata, uleiul de peste este recunoscut pentru faptul ca are puterea necesara de a trata acneea.
Parul tern, lipsit de stralucire, poate fi ajutat cu un tratament cu ulei de peste. Acesta reda frumusetea parului si contribuie la mentinerea acestuia. 
Voi consumati ulei de peste? Daca da,cat de des?


Enjoy,
Eyya

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Disqus for ViataAreGust

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...