duminică, 12 iunie 2011

Beneficiile unei diete bazata pe fructe si legume


Hello again!
 Astazi vom vorbi despre beneficiile unei diete bazata in mod special pe legume si fructe. Dupa cum bine stiti,eu nu sunt de acord cu o alimentatie exclusiv bazata pe ceva anume,insa pentru 2-3 saptamani este binevenita o dieta cu vegetale,pentru ca ne detoxifiaza si ne ajuta sa ne simtim mai bine atat din punct de vedere fizic,cat si psihic.Principiile alimentatiei sanatoase spun ca trebuie sa consumam, zilnic, fructe si legume.Regula merge chiar si mai departe si se precizeaza ca sunt necesare cinci fructe si legume pe zi.




Regulile dietei bazata pe legume si fructe

-Dieta bazata pe fructe si legume este recomandata mai ales primavara,  pe perioade cuprinse intre doua si trei saptamani, pentru ca un consum exagerat de fructe si legume afecteaza aportul de proteine. 

-In plus, pe parcursul dietei cu fructe si legume poti manca,chiar este recomandat- lactate si carne, dar in cantitati mici.

-Studiile  au aratat ca o crestere a consumului de fructe la o masa, cu 100 de grame, si reducerea cu aceeasi cantitate a alimentelor de origine animala, a grasimilor si fainoaselor, poate contribui la scaderea in greutate cu pana la 300 de grame zilnic. Nu-ti ramane decat sa faci niste calcule, si sa schimbi cate ceva in dieta ta zilnica.

-Alege, in masura in care este posibil, fructe si legume de sezon, si tine dieta cu fructe si legume, cateva saptamani, in mijlocul sezonului. 

-Primavara,cele mai apreciate fructe sunt capsunele si ciresele, vara-pepenele,piersicile,caisele,visinele si toamna -merele,perele,strugurii,prunele ,iarna-bananele si portocalele(importate), astfel incat, ne bucuram din plin de fructele si legumele fiecarui anotimp.

- Variaza, in fiecare zi, fructele pe care le mananci! Nu uita de mere si de portocale, fructe la indemana oricui si usor de gasit tot anul.

- Adauga in dieta seminte neprajite si nesarate, de floarea soarelui, dovleac, dar si migdale, alune si nuci, dar fara se abuzezi, pentru ca sunt bogate in calorii.

- Daca fructele trebuie mancate in starea lor naturala, legumele pot fi mancate sub forma de supa, la cuptor, inabusite (cu o cantitate foarte mica de ulei-de preferat cel de masline), coapte sau fierte la aburi. 

- Cantitatile mari de marar, patrunjel, cimbru, leustean si frunze de telina,tocate marunt, pot fi adaugate in salate sau pot fi transformate in salate. Sunt foarte bogate in vitamine si contin nutrienti valorosi si rari.

-Fructele si legumele contin cantitati importante de fibre, dar pe langa acestea o portie de cereale integrale, zilnic, este mai mult decat binevenita.

- Cei doi litri de lichide/pe zi ar trebui sa fie nelipsiti, pentru ca dieta sa aiba eficienta maxima. Consuma cel putin doua produse de origine animala pe zi (un ou, 50-100 g  branza, 100 g  carne de pui sau peste) si cel putin un pahar cu lapte(maxim 1,5% grasime) si un iaurt zilnic(degresat).



Ce beneficii ne aduce aceasta dieta?

 Dieta bazata pe fructe si legume ne poate ajuta sa pierdem,  sanatos, in jur de 4-5 kilograme, aduce un echilibru in raportul de sodiu si potasiu(pentru ca,de cele mai multe ori organismul are o acuta lipsa de potasiu), ceea ce va face ca activitatea cardiaca sa se imbunatateasca. 

 Dieta bazata pe fructe si legume aduce un aport sanatos de calciu, fosfor si alte minerale deficitare: seleniu, magneziu, mangan, zinc,foarte importante pentru organismul uman dar si un aport important de vitamine precum: A, C, K si altele.

 Tinuta de cateva ori pe an, te protejeaza de afectiuni cardio-vasculare, diminueaza riscul maladiilor canceroase si reduce nivelul colesterolului si previne cresterea glicemiei. In plus, iti asiguri un ten stralucitor, un par frumos si un tonus psihic de invidiat. Adica, numeroase beneficii!

 Cu totii avem nevoie intr-un moment sau altul de o detoxifiere totala si de pierderea unor kilograme in plus.



Enjoy,
Eyya

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Disqus for ViataAreGust

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...