luni, 13 iunie 2011

Castravetii si Escherichia nu au nicio legatura!

Hello again!
 Cred ca am auzit cu totii in ultima perioada cum, chipurile au murit n'shpe oameni din cauza lui E. coli...wow!!
Din nou
 o mare tampenie sau manipulare in masa, cum a fost si cu asa-zisa gripa porcina...mai oameni buni, hai sa dam un search pe google..



Ce este E. coli asta?

De fapt se numeste Escherichia coli si este o bacterie care se gaseste, sub forma saprofita  in tubul digestiv al fiecarui om de pe pamant, chiar si la nou-nascut,dupa 40 ore de viata. Bacteria este in majoritatea cazurilor nepatogena.



 "Escherichia coli (nume abreviat: E. coli) este o bacterie care trăieşte în intestinele organismelor cu sânge cald. E. coli este o bacterie lactozo-pozitivă (descompune lactoza), gram-negativă, oxidazo-negativă, ce apare la microscop sub formă de bastonaşe. El face parte din grupa enterobacteriilor care trăieşte ca epifit în tractul digestiv. În unele cazuri de dezechilibrare a microflorei intestinale, aceste bacterii pot produce îmbolnăviri, printr-o înmulţire masivă sau apariţia unor tulpini toxicogene. Bacteria a fost denumită în 1919 după numele bacteriologului germano-austriac Theodor Escherich, cel care a descoperit-o."-sursa WIKIPEDIA

Cum te poti infecta cu E.coli?

* daca nu se spala legumele, in special cele cumparate;
* daca mananci friptura care nu este gatita cum trebuie;
* daca bei apa murdara, contaminata;
* daca bei lapte nepasteurizat(nefiert);
* daca lucrezi cu animalele, esti crescator de vaci de lapte.


Cum ne ferim de infectia cu E.coli?

Infectia cu E.coli poate fi prevenita prin protejare permanenta. Protectia poate sa fie asigurata prin urmatoarele metode:

*Spala-te cu grija si atentie pe maini inainte de a incepe sa gatesti!
*Spala foarte bine legumele si fructele inainte sa le mananaci!
*Gateste friptura de vita pana cand nu mai este roz nicaieri!
*Nu gusta din bucatile mici de carne in timp ce gatesti!
*Nu bea lapte proaspat de vaca!
*Pastreaza hrana in congelator sau frigider!

 Din cate am invatat eu si din ce am mai citit pe ici pe colo, aceasta bacterie se poate transmite doar pe cale fecal-orala, adica de la poponet->la maini->la gura, deci probabilitatea de a ajunge pe castraveti este foarte mica si tine de igiena...pentru ca dupa ce mergi la toaleta, te speli pe maini, inainte sa mananci castraveti, nu? 
 Numai asa poate ajunge aceasta bacterie pe sau in alimentele pe care le consumam!! Deci nu stiu de unde au scos tone de castraveti infestate cu E. coli...Daca oamenii aia nu au spalat castravetii inainte sa ii manance este foarte probabil sa se fi infectat cu bacteria respectiva, numai ca nu se moare din E.Coli, se face doar ulcer si nu ataca sistemul nervos asa cum se minte,  se trateaza si exista si tratament naturist pentru asa ceva ,fara efecte secundare. Este vorba despre altceva, sunt altele la mijloc, dar mi-e atat de scarba de lumea asta in care traim....vor sa ne manipuleze si sa ne controleze total, numai ca mintea nu se poate controla asa usor ;)


Enjoy,
Eyya

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Disqus for ViataAreGust

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...