joi, 21 iulie 2011

Cum prevenim pofta de dulce?

Hello again!
 Azi revin cu o postare interesanta, pentru ca mi s-a propus sa mai scriu cate ceva despre dulciurile sanatoase. Despre asta am mai scris si aici. Azi o sa vorbim despre cum incercam sa prevenim aceasta pofta de dulce. Multe/multi dintre noi ne luptam cu pofta de a manca dulciuri.


 Atata timp cat nu facem excese este foarte bine, putem gusta cam orice, dar ce facem atunci cand nu ne putem limita la 2-3 cubulete de ciocolata si simtim nevoia sa mancam una intreaga??
 Poate trucurile de mai jos o sa ne ajute sa renuntam la "a degusta" o cutie de inghetata/zi sau o ciocolata intreaga.
 Plus ca mai exista si zaharul ascuns, iar acesta se afla in aproape toate alimentele pe care le consumam, de la fructe pana la paste fainoase, de la conserve pana la mezeluri. Zaharul este un foarte bun conservant, de aceea este foarte des utilizat in industria alimentara.

 Cum putem sa renuntam treptat la pofta de dulce?

1. Sa incercam sa renuntam la deserturile foarte dulci sau sa le inlocuim
  Acestea ar putea fi inlocuite cu succes de un iaurt simplu, in care adaugam fructele preferate. Nu credeti ca ar fi delicios sa amestecati afine sau zmeura cu iaurt, plus ca este vara si genul acesta de gustare ne revigoreaza si ne racoreste.

2.Incearca sa renunti la bauturile carbogazoase
Pe bune, eu nu le suport!  Ma irita acidul acela, mai exact dioxidul de carbon, care nu face decat sa ne baloneze si sa ne creeze o stare de disconfort. Pe langa asta, nu fac decat sa sporeasca dorinta de a gusta ceva dulce.

3.Incearca sa mananci cereale la micul-dejun
Combinate cu lapte sau cu iaurt devin foarte satioase si iti satisfac nevoia de zahar din organism.

4.Sa renuntam la indulcitorii artificiali
Mai bine zahar decat zaharina! Zaharina e de 500 de ori mai dulce decat zaharul, iar dependenta de acesti indulcitori artificiali este mai periculoasa decat dependenta de zahar.
 Nu ati observat (stiu ca acum dau cu bata-n balta si dau un exemplu care nu prea are ce cauta aici) Cola Light mi se pare foarte dulce in comparatie cu Cola normal...din moment ce e light, nu ar trebui sa fie mai putin dulce?

5.Fructele sunt o optiune foarte buna
Nici cu acestea nu trebuie sa exageram, pentru ca si ele contin zaharoza, unele in cantitati mai mari, altele in cantitati mai mici, insa acesta exista, deci-FARA EXCESE (de orice fel :D).

Voi cum stati la capitolul "Am pofta de ceva dulce"?


Enjoy,
Eyya

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Disqus for ViataAreGust

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...