marți, 5 iulie 2011

De ce nu dau dietele rezultate ?


 Hy there! 
Am revenit cu forte proaspete, acum ca am terminat si cu stresul cu permisul de conducere.
De multe ori ne intrebam de ce sunt dietele atat de plictisitoare sau de ce nu reusim sa ducem o dieta la bun sfarsit? Mai jos o sa va dau 5 motive pentru care e preferabil adoptarea unui stil de viata sanatos, in locul unei diete pe termen scurt.


5 motive pentru care o dieta nu da rezultatele scontate


1. O dieta este greu de urmat

 Cele mai multe diete implica o schimbare importanta in obiceiurile noastre alimentare. Dar stim cu toti din experienta ca obiceiurile sunt greu de schimbat. Ne agatam de ele pentru ca fac parte din  modul nostru de viata si al celor din jur. Acestea reprezinta o a doua noastra natura si sunt cu atat mai greu de schimbat,cu cat ele sunt total opuse modului de viata cu care suntem obisnuiti. Dietele sunt grele si necesita foarte multa vointa. Aceasta vointa exista la inceput, cand dorinta de a slabi e foarte mare, dar se reduce treptat pe parcurs, cand intra in conflict cu obiceiurile de care vorbeam mai sus.

2. Dietele sunt deprimante


 In momentul in care ne simtim infometati avem si cea mai mare pofta de alimente interzise,alimente pe care ar trebui sa le consumam foarte rar sau deloc. E ca si cum creierul nostru devine cel mai mare dusman al nostru. Cel mai greu este momentul in care  ii vedem pe toti ceilalti mancand ceea ce noua ne este interzis,astfel se instaleaza un anumit sentiment de frustrare si devenim incet incet deprimatii,ar deprimarea duce,inevitabil, la incalcarea dietei.

3. Dietele ne plictisesc


 Este cunoscut faptul ca,o dieta functioneaza numai daca o urmezi pentru o perioada indelungata. Deasemenea, se cunoaste faptul ca, majoritatea oamenilor se plictisesc dupa primele saptamani de mancat aceleasi lucruri,asa ca mai incalca din cand in cand regimul. Facand asta au senzatia ca au esuat si nu mai revin la dieta sau incep sa incalce regimul atat de des, zicandu-si ca “nu-i nimic, maine voi tine iar dieta” si trec de la dieta la dieta, fara sa obtina vreun rezultat vizibil.


4. Dietele nu tin cont de aspectul emotional al alimentatiei

 Foarte multi oameni mananca mai mult din motive emotionale. Mananca pentru ca se simt singuri ,sunt deprimati,sunt stresati,nervosi etc. Acestia apeleaza la mancare ca la un medicament impotriva stresului,durerii sau furiei. Dietele nu rezolva problema mancatului emotional,dimpotriva, acestea ajung sa accentueze motivele acestuia.


5. O dieta nu ne schimba pentru totdeauna modul de viata

 Oamenii care au suferit scaderi importante in greutate si au reusit sa se mentina la o greutate optima si benefica lor, au fost cei care si-au schimbat modul de viata pentru totdeauna. Cand tinem un anumit regim alimentar ne spunem de cele mai multe ori: “O sa fiu slab si nu o sa mai mananc niciodata dulciuri” dar de la vorba la fapta e o cale foarte  lunga si vechile obiceiuri ar putea sa isi faca din nou  loc in viata noastra.

In concluzie, mai bine alegem un stil de viata sanatos, fara prea multe excese si nu o dieta-minune, care promite rezultate optime in timp scurt!






Enjoy,
Eyya

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Disqus for ViataAreGust

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...