luni, 5 septembrie 2011

MURELE, un inamic al cancerului!

Hy there!  

 Ce mai faceti?
Poate mi-ati dus lipsa:D sau poate duceati lipsa posturilor mele legate de nutritie. Ca tot am fost zilele astea la munte si m-am delectat cu bunatatile oferite de acest minunat inceput de toamna,care sa recunoastem,in fiecare an vine cu o varietate de fructe si legume,care mai de care mai bogate in vitamine,minerale,fibre s.a.m.d. Am profitat de abundenta fructelor de padure,care m-au incantat cu aroma si gustul lor.

 Astazi m-am gandit sa vorbim despre mure.
Mie im plac,incepand cu culoarea lor negru-indigo,pana la gustul dulce-acrisor,murele reprezinta o adevarata desfatare a simturilor si pe langa asta,abunda in vitamine,ceea ce nu poate decat sa ma incante.




Murele contin:

-Vitamina E(previne imbatranirea precoce a pielii)
-Vitamina C(creste imunitatea)
-Acid folic(sau Vitamina B9)
-Magneziu
-Potasiu
-Fosfor


-Antioxidanti(ca si vit E,acestia previn imbatranirea pielii)
-Taninuri(intaresc tesuturile)

 De asemenea contin si foarte multe fibre,care ajuta la o mai buna digestie,iar o mana de mure(o portie) contine 8 grame de proteine. Iar cel mi important lucru: sunt sarace in calorii.


"MURELE, un inamic al cancerului!
Specialistii sustin ca murele au proprietati hipoglicemiante, limitand productia de insulina. Consumul de mure poate preveni unele forme de cancer, precum cel de colon si de stomac, datorita fibrelor alimentare. De asemenea, acidul clorogenic, care se gaseste in aceste fructe, impiedica formarea substantelor cancerigene in organism. Consumate in stare proaspata, murele au proprietati depurative, laxative si antidiareice in acelasi timp. De asemenea, murele sunt o sursa importanta de acid folic care intervine in functionarea sistemului nervos. Oamenii de stiinta au dovedit ca aceste fructe sunt la fel de benefice si in privinta neoplasmelor orale. In cadrul testelor de laborator, murele au redus cu 44% dezvoltarea tumorilor maligne de origine bucala."

Voua va plac murele? Le includeti in dieta voastra zilnica,in aceasta toamna?

Enjoy,
Eyya

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Disqus for ViataAreGust

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...