duminică, 19 februarie 2012

Viata la o jumatate de tona

Am vazut de dimineata o emisiune la tv, in care erau prezentate  cateva cazuri de obezitate morbida.
Obezitate morbida inseamna ca greutatea corpului depaseste cu 100 de kg greutatea ideala a acestuia.

Unul din aceste cazuri m-a socat pur si simplu si anume un domn care avea 468 kg(nu ca celelalte situatii ar fi fost mai putin ingrijoratoare).
 Nici el nu stia cum a reusit sa ajunga la greutatea aceea colosala, era tintuit in pat de vreo 4 ani, nu putea sa-si miste decat mainile, atat!

Acesta este Kenneth Brumley (barbatul despre care va povesteam)



Cert e ca in acei 4 ani a mancat doar junk food. 
Povestea cum a ajuns sa consume cantitati uriase de hamburgeri si cartofi prajiti + 2 l de suc, la o singura masa. Numarul de calorii pe care il consuma zilnic era undeva la 30.000 de kcal!!! 
Avand in vedere ca un om normal consuma cam 2000-2500 de calorii pe zi, acesta a inceput sa creasca foarte repede in greutate, ajungand sa isi cumpere haine cu doua masuri mai mari, la fiecare 2 saptamani ..incredibil, dar adevarat!

Intr-un final a reusit sa slabeasca cu ajutorul medicilor, care  au reusit sa-l scoata din casa, spargand un zid (pentru ca nu incapea pe usa).
Timp de 5 luni i-au redus numarul de calorii de la 30.000 la 1200, l-au pus sa faca gimnastica, mai mult cu mainile, deoarece nu putea sa se dea jos din pat, reusind astfel sa slabeasca aproape 180 de kilograme. A trebuit sa dea jos surplusul acela pentru a putea face operatia de micsoare a stomacului.
 El a fost un caz fericit, operatia fiind un succes.

Ceea ce a fost mai socant, pentru ca intre timp i-au filmat si pe ceilalti membrii ai familiei, fiica acestui om avea la randul ei un bebelus de 4 luni, caruia ii dadea sa manance hamburgeri si cartofi prajiti!!!
 La 4 luni...e trist.. 

 Se pare ca acest fenomen de obezitate creste de la an la an, iar cei mai afectati sunt copiii, adolescentii, care refuza sa manance sanatos (unii mai au si parinti inconstienti), refuza sa faca miscare (locul acesteia ocupandu-l calculatorul). 


M-a intristat foarte tare ceea ce am vazut astazi, dar cel mai trist e faptul ca suntem ignoranti, preferam sa fim comozi, ne gandim ca ce rau poate sa ne faca daca mancam in fiecare zi cartofi prajiti (noua sau copiilor nostri) sau de ce sa ne lipseasca sticla de Cola din frigider, cand putem sa o degustam zilnic?...

Nu uitati ca putin+putin+putin=mult+ putin= mai mult..si mai mult ;)




Sanatate,
AndrEyya

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Disqus for ViataAreGust

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...