luni, 19 martie 2012

Stiati ca mierea, merele sau scortisoara...?

 Nu am mai postat nimic de foarte mult timp la aceasta rubrica. Sper sa va fie utile informatiile de mai jos!

"Stiati ca o lingurita de miere are 22 de calorii, in timp ce aceeasi cantitate de zahar contine 15. Mierea insa este mult mai sanatoasa, deoarece contine in parti egale glucoza si fructoza, consumul zilnic de miere reducand astfel cantitatea de colesterol din sange."



" Stiati ca scortisoara este un condiment ce scade nivelul zaharului din sange, ajutand la fluidizarea acestuia si contribuie la detoxifierea si la stimularea creierului, avand in acelasi timp proprietati antiseptice.
Scortisoara mai este folosita ca remediu impotriva frigului, a crampelor musculare, in situatii de gripa sau raceala, pentru combaterea indigestiei sau a durerilor in articulatii."



 "Stiati ca merele exagerat de mari si frumoase nu sunt neaparat si mai bune decat cele mai mici, pentru ca se stie ca producatorii pompeaza, folosind tehnici speciale, cantitati mari de apa si fertilizatori in aceste fructe, pentru a le face mai mari (mai grele) si mai atragatoare pentru cumparatori, fara a putea insa compensa din continutul scazut in minerale si vitamine - care se gasesc insa intr-o masura mai mare in merele mai mici, crescute natural."



"Stiati ca morcovul - este izvorul cel mai bogat in vitamina A usor asimilabila si contine cantitati insemnate de vitamina B2, C, E, D, F, si de minerale, K, Na, Ca, Mg, Fe. Stimuleaza pofta de mancare si ajuta digestia, cicatrizeaza formatiunile ulceroase gastro-intestinale, dizolva formatiunile canceroase, fiind de asemenea un pretios ajutor in mentinerea structurii osoase a dintilor. Cura de morcovi este indicata in boli hepato-biliare, si dermatologice."-sursa 









Sanatate,
AndrEyya

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Disqus for ViataAreGust

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...