miercuri, 9 mai 2012

Traim ca sa mancam sau mancam ca sa traim?

  Ma ingrozesc cand aud in jurul meu vorbe de genul :" Dar de ce ar trebui sa mananc sanatos? Cu ce ma ajuta? Eu mananc zilnic fast-food si nu am nici pe naiba!" . . . ok, nu ai acum, dar o sa ai mai tarziu.
 Sau daca nu te gandesti la propria-ti sanatate, gandeste-te ca la un moment dat o sa iti doresti sa ai copii, iar faptul ca nu vrei sa renunti la viciile nesanatoase ii va face rau si lui/ei.
  
 Nu degeaba exista lozinca  "Suntem ceea ce mancam!"


  Tot mai multi oameni sufera de oboseala cronica, de depresie, rata obezitatii e in continua crestere, bolile cardiovasculare sunt la ordinea zilei, iar daca in cazul obezitatii alimentatia joaca un rol primordial, s-a dovedit ca si in cazul altor boli, aceasta este destul de importanta.

  Trebuie sa invatam sa avem grija de noi, singuri, sa ne autoeducam. Nutritia este si ea o stiinta, stiinta alimentatiei, iar daca vrem sa fim sanatosi trebuie sa invatam sa ne alimentam corect si sanatos, adica dintre toate variantele, sa o alegem pe cea mai putin nociva. 

  Sa incercam sa renuntam la a mai bea zilnic bauturi carbogazoase, sa rarim drumurile la fast-food, sa renuntam pe cat posibil la mancarea prajita, sa injumatatim doza zilnica de zahar( daca nu putem renunta la ea definitiv ) ... etc.
 Azi putin, maine la fel si incet, incet scapam de anumite obiceiuri proaste, care ne-au intrat in reflex.


  Ideea e sa deschidem putin ochii, sa ne informam si sa nu mai fim ignoranti !




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Disqus for ViataAreGust

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...