luni, 20 aprilie 2015

Faci sport si nu reusesti sa slabesti? Iti spun eu de ce...


Te-ai hotarat in sfarsit sa faci primul pas in batalia contra kilogramelor in plus, iar cea mai la indemana solutie a fost sportul. Ti-ai facut un program serios, cu exercitii mai mult sau mai putin elaborate si ai incercat sa-l respecti. Si totusi ceva merge in directia gresita...nu reusesti sa slabesti.
Hai sa vedem ce nu faci bine...



1. Exagerezi cu miscarea.
Cu totii ne dorim rezultate spectaculoase intr-un timp cat mai scurt, dar asta nu inseamna ca trebuie sa dormim in sala de fitness sau pe terenul de sport. Organismul are nevoie de odihna, de aceea nu este recomandat sa faci mai mult de 4-5 sedinte de sport pe saptamana.

2. Faci prea putina miscare.
A plimba cainele 15-20 de minute, nu inseamna ca ai depus cine stie ce efort. Pentru rezultate vizibile trebuie sa lucrezi intens, cel putin o ora. Iar atunci cand spun intens, inseamna ca trebuie sa iti faci un program si sa-l respecti cap-coada, fie ca alegi exercitii tip cardio, fie ca practici exercitii de forta. Primele 15 minute consta in incalzirea corpului, deci nu vei slabi niciodata cu atat de putin efort.

3. Nu poti sa renunti la junk-food.
Cu toate ca te-ai apucat cu cea mai mare seriozitate de acest capitol, nu poti sa te desparti de viciul care produce cele mai mari dereglari in organism: o alimentatie nesanatoasa. Daca nu renunti la bauturile carbogazoase pline de zahar, la mancarea tip fast-food, la dulciurile din comert, nu vei reusi sa slabesti, poate in cel mai bun caz reusesti sa ramai pe linia de plutire, adica nici nu slabesti, nici nu te ingrasi.

4. Nu te odihnesti suficient.
Odihna este sfanta! Corpul nostru, dupa o zi intreaga de bombardamente cu nervi, stres, sport, mancare, etc, are nevoie de odihna sanatoasa. Nu degeaba ni se spune sa dormim cel putin 8h/ noapte, astfel, ii dam timp sa se refaca si sa-si regleze metabolismul pentru a lucra in conditii optime.

5. Faci doar cardio.
Daca ai ales sa faci jogging, e foarte bine si mie imi place, ma relaxeaza. Dar trebuie sa alternezi si cu exercitii cu greutati, exercitii de forta, prin care vei accelera metabolismul, consumand astfel mai multe calorii.

6. Mananci prea putin.
Da! Si acesta poate fi un motiv pentru care nu reusesti sa slabesti, desi faci foarte mult sport si mananci sanatos. Din momentul in care te-ai apucat de miscare, automat corpul tau va consuma mai multe calorii decat de obicei. Daca tu ii mai tai inca 500 de kcal, acesta va declansa automat o stare de austeritate.
Va incepe sa consume si din depozitele de grasime, dar si din masa musculara, iar la un moment dat va ceda, pentru ca tu ii dai din ce in ce mai putin combustibil, adica mancare.
Rata metabolica va fi incetinita si nu va mai arde ceea ce-i dai, in plus, din cauza starii de austeriate, organismul va incepe sa depuna tot ceea ce-i dai, pentru viitoarele astfel de crize.


Echilibrul reprezinta cheia succesului!


Tu ai avut o astfel de experienta?




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Disqus for ViataAreGust

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...