luni, 14 martie 2016

Dieta care te scapa de toate kilogramele in plus


 Bine...nu e chiar o dieta, daca stau bine sa ma gandesc nici nu are legatura cu vreo dieta.

In ultimii 5 ani am incercat sa-mi gasesc stilul alimentar, am trecut de la o extrema la alta, am tinut chiar si un jurnal alimentar, imi numaram zilnic caloriile ingurgitate, toate astea pana cand am cedat... Nu poti sa traiesti o viata in stilul asta, sa te gandesti non-stop la absolut tot ce mananci, sa ajungi sa te obsedeze mancarea.



Tot de-a lungul anilor am observat ca restrictiile alimentare sunt o prostie, ca dietele nu ne ajuta la absolut nimic, decat la frustrare interioara si cresterea apetitului pentru alimentele "interzise". Depinde numai de noi cum alegem sa combinam alimentelele, in ce cantitati sa le consumam si cat de des sa o facem.

Am obosit sa alerg dupa farfuria ideala plina cu alimente "sanatoase".  Am obosit sa-mi impun sa nu degust un produs sau altul. Vreau sa mananc din toate cate putin, vreau sa ma bucur de arome si gusturi, vreau sa ma simt bine cu mine, in corpul meu, in pielea mea, in mintea mea, fara sa ma frustrez ca am mancat ceea ce nu trebuie.

Mesele regulate si diversificate reprezinta cheia succesului in orice dieta sau regim alimentar. Te ajuta sa ai o digestie buna si sa nu-ti mai doresti sa rontai toata ziua.
Daca m-ar intreaba cineva care e regimul ideal, dupa toti ani astia de experimentari, as spune tare si raspicat: 3 mese/zi.

Trebuie sa fim sanatosi, dar in acelasi timp trebuie sa ne simtim bine cu noi insine. De aici porneste totul...


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Disqus for ViataAreGust

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...