vineri, 6 mai 2016

Ai mancat mult de sarbatori? Hai sa iti spun cum te refaci!

De sarbatori toata lumea exagereaza, fie cu mancarea, fie cu bautura, fie cu distractia. Dar, gata, sarbatorile au trecut si trebuie sa revenim la vechile si bunele obiceiuri. Stiu ca e greu si ca ti-ar fi placut sa mai petreci cateva zile, insa gandeste-te si la organismul tau, care a fost bombardat cu de toate si acum trebuie sa se odihneasca.

Trecerea nu trebuie sa fie brusca, pentru a nu-l da peste cap. Se face treptat, cu pasi marunti si siguri.

In primul rand, ar trebui sa o lasi mai moale cu carnea, macar pentru urmatoarea perioada. Atat ficatul, cat si colonul au avut de suferit, fiind bombardate cu fripturi de miel, oua, sarmale, drob, etc. Acum au nevoie de ceva mai light, renunta cateva zile la proteinele animale si da-le niste fibre din legume si fructe. Ai liber si la iaurt.



Hidrateaza-te! Cu siguranta nu ai tinut contabilitatea paharelor cu vin, pentru ca pe unde te duci esti servit cu un pahar de vin si o felie de cozonac, e traditional. Deci, ai nevoie de o hidratare corespunzatoare, pentru a elimina excesul de alcool. Tips: pune intr-o carafa apa cu cateva felii de castravete, 2-3 felii de lamaie, o felie de grapefruit si cateva capsune taiate cubulete si lasa-le o zi la macerat. Vei avea 2 in 1: vitaminizare si hidratare.

Incearca sa nu servesti ultima masa a zilei mai tarziu de 7 seara, astfel ii dai timp organismului sa se odihneasca si sa nu mai munceasca si pe timpul noptii.

Este timpul sa iesi la miscare. Ii vei da un impuls metabolismului, care va fi nevoit sa accentueze arderile. Poti alege mersul pe jos in detrimentul masinii, asta daca nu esti un adept al salii sau al alergatului.

Cu siguranta, daca ai petrecut, nici nu te-ai odihnit prea bine.
Dormi cel putin 8 ore pe noapte. Somnul este foarte important deoarece, in timpul acestuia, se refac toate sistemele corpului, celulele pielii se inmultesc si le inlocuiesc pe cele vechi, iar organele importante se vindeca mult mai rapid.


Voi ce faceti pentru revenirea de dupa sarbatori?



2 comentarii:

  1. saptamana asta am mai trisat, mai am mancare de la Paste. dar de saptamana viitoare am in plan s-o las mai moale

    RăspundețiȘtergere
  2. Din păcate eu m-am obișnuit cu dulciurile de sărăbtori și încă mi-e poftă de dulce și de prăjituri. Și da, trișez cu ciocolată...:(

    Te aștept cu drag pe blog!
    https://beautybazar.wordpress.com/

    RăspundețiȘtergere

Disqus for ViataAreGust

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...