joi, 31 martie 2016

Ce inseamna postul pentru mine


Inca de cand eram de-o schioapa, bunica ma lua frumos de-o parte si imi zicea: Mamaie, atunci cand este post, trebuie tinut cap-coada. Si facea mereu paralela la chinurile indurate de Mantuitor pentru omenire. Eu nu am vazut-o niciodata mancand ceva "de dulce" atunci cand era post, mai ales cand era postul Pastelui. Cam in spiritul asta ne-a educat bunica.
Dar cel mai important lucru, spunea ea, nu este postul trupesc, ci cel spiritual. Ne-a invatat sa fim buni, iubitori, rabdatori si sa incercam mereu sa daruim sau sa ajutam pe cineva aflat la nevoie, fara a astepta ceva in schimb. Asa e bunica, asa a trait toata viata.

Din pacate am pierdut pe parcursul vietii anumite notiuni, pe care le-am invatat de la ea. Post am inceput sa tin foarte rar spre deloc, stresul si anumite probleme ma fac insuportabila cateodata si de aceea tind sa ranesc anumite persoane din jur, fara intentie. Dar chiar imi doresc sa schimb asta...

miercuri, 30 martie 2016

Cum se face o semi-detoxifiere?


Am ales sa-i spun semi-detoxifiere, pentru ca nu este o detoxifiere completa. O detoxifiere completa presupune eliminarea tuturor alimentelor procesate pe o perioada determinata de timp. Insa, detoxifierea organismului nu inseamna numai renuntarea la aceste alimente si consumarea exclusiv de hrana vie, detoxifierea trebuie facuta la un nivel mai inalt.
Ce inseamna acest lucru?
Inseamna ca trebuie eliminata orice sursa de toxina, asta însemnând inclusiv noxele si fumul pe care  le intalnim non-stop in atmosfera. O detoxifiere totala, dupa parearea mea, presupune retragerea undeva in munti sau o zona nepopulata, unde se mai poate respira un aer curat.

Semi-detoxifierea asta ar trebui aplicata in fiecare zi, pentru ca sunt mai mult niste reguli de healthy lifestyle.

Deci, cum ne semi-detoxifiem?
  • Cosumand mai multe fructe si legume. Un aport ridicat de fibre ne ajuta foarte mult sa avem o digestie foarte buna, astfel ca prezinta un aspect important in eliminarea toxinelor. Daca si tu esti genul de persoana care nu se omoara dupa cruditati, poti sa rezolvi asta cu un singur pahar de smoothie in fiecare zi. Poti sa pui un ingredient care iti place foarte mult, astfel incat sa nu simti gustul celorlalte legume si fructe. Eu asa procedez.
  • Hidratarea este foarte importanta. In special cea bazata pe 100% apa, fara sucuri, fara compoturi, cafea sau alte lichide indulcite. Apa si atat!

marți, 29 martie 2016

Cum reduci pofta de dulce?


Suntem un popor de gurmanzi, ca sa nu zic mancaciosi. Ne place mancarea multa, combinata si neaparat cu 3 feluri la o masa. Mergem pe deviza: nicio masa fara desert. Va ma aduceti aminte de mesele copioase pe care mama sau bunica le pregateau minutios si la sfarsit urma si placinta cu mere sau negresa? Daca nu papi ciorba, nu primesti desert!

Pofta de dulce ni se inolculeaza de mici, insa atunci era mult mai usor decat acum. Acum tentatiile sunt de 200 de ori mai puternice, le avem la tot pasul, ne trag de maneca pe strada si ne baga in cel mai apropiat supermarket, hai ia macar o ciocolata... Ce? Nu va regasiti in cuvintele de mai sus?

Si totusi, cum scapam de aceasta pofta de dulce, cu atatea tentatii in jur?
Cu rabdare. Rabdarea este raspunsul tuturor intrebarilor care incep cu : cum ai reusit sa?

Fereste-te de raionul cu dulciuri!
La mine nu functioneaza chestia aia cu: pune o prajitura pe farfurie si incearca sa nu o mananci. Da de unde... in secunda 2 am terminat-o, fara niciun regret. Adica mergem pe principiul: mananci calule ovaz? Nu, ca nici nu imi place. Nu pot si gata.
Asa ca incerc pe cat posibil sa uit ca exista zahar pe planeta asta, stand cat mai departe de orice tentatie. La petreceri e cel mai dificil, insa cu rabdare si vointa chiar poti, deci stai cat mai departe de candy bar.

duminică, 27 martie 2016

Dieta cu cafea si ulei de cocos


Stiati ca foarte multe persoane se dau jos din pat numai pentru faptul ca urmeaza sa-si bea cafeaua? Mai ales in zilele acelea deprimante, in care ploua non-stop si nu ai chef de absolut nimic, decat sa torci ca o pisica lenesa, sub plapuma.

Nimic nu se compara cu aroma cafelei de dimineata. Am seri in care adorm cu gandul la cafeaua de dimineata, adica la modul asta vorbim. Nu imi place pentru ca ma energizeaza pentru prima parte a zilei, o beau pentru ca este unul dintre tabieturile preferate, de dimineata. Imi place sa o savurez si nu-i de mirare ca reusesc sa termin o cana in vreo 2 ore si mai nou ii adaug si un strop din Irlanda.

Ce legatura exista intre uleiul de cocos si cafea?
Se pare ca se inteleg foarte bine unul cu cealalta, nici nu se putea altfel, uleiul fiind un EL, iar cafeaua o EA. Perfect match!

sursa foto: pinterest

"Uleiul de cocos conține o cantitate mare de acizi grași, care sunt procesați de ficat. Se reduce, astfel, nevoia de glucoză și nu se mai formează depozite de grăsime. Cafeaua cu ulei de cocos îți face inima să funcționeze mai bine și îți stimulează creierul și metabolismul. Iar cea mai bună parte este că această combinație îți reduce senzația de foame și poftele nesănătoase, astfel că te ajută să slăbești."  sursa


Sincera sa fiu, la cat de mult imi plac aceste doua ingrediente, as putea sa traiesc numai cu ele, dar cum unicornii nu exista si trebuie sa ne hranim si cu alte alimente, trebuie sa revin cu picioarele pe pamant. Insa chestia asta e musai de incercat. Unde mai pui ca iti accelereaza si metabolismul...

P.S.: Putea sa existe o combinatie mai buna decat cafeaua cu cocos? No way!


joi, 24 martie 2016

Cum slabesti repede si fara efort


  Trebuie sa recunosc ca am apelat la un astfel de titlu pentru a atrage atentia. Da, pentru a va atrage atentia! Majoritatea vor repede, mult si bine. De fapt, de ce sa fiu ipocrita, cu totii ne dorim acest lucru. Sa slabim repede, mult si fara efort e visul oiricarei femei.(wink - wink)
  Am mai tot spus pe aici ca ani de-a randul am incercat tot felul de diete din dorinta de a rata cat mai bine. Si tot aici am scris despre cum toate aceste diete au esuat la deschiderea frigiderului, pentru ca efectiv nu poti sa-i impui restrictii corpului, subit, deoarece nu va rezista. 
In tot timpul asta am descoperit ca poti, prin schimbari mici si constante, sa faci lucruri mari.

  Si revenind la procesul de slabire, prin diverse artificii in bucatarie, am invatat ca pot sa slabesc frumos, in timp, fara sa imi supun corpul la traume majore.
Nu pot sa iti spun cum sa pierzi 10 kilograme intr-o luna, insa pot sa iti spun cum am pierdut eu 5-6 kilograme in cateva luni, fara sa imi dau seama si fara sa renunt la ceva anume.



 Am redus cantitatea de zahar alb, zahar pe care il consumam in cantitati destul de importante, avand in vedere ca puneam aproape doua lingurite la o ceasca de cafea si beam cam 3-4 cafele pe zi. Acum pun putin peste jumatate de lingurita la o ceasca si consum maxim doua cafele pe zi.



 La inceput am injumatatit cantitatea de zahar alb, iar mai apoi am incercat sa-l inlocuiesc cu zahar brut sau Stevia. Eu nu consum zahar in stare pura decat la cafea si astfel aleg una din aceste doua variante, deoarece nu schimba gustul cu care sunt obisnuita.

 Cand am pofta de ceva sarat aleg un pumn de alune, nuci, migdale sau fistic. Am tot timpul in geanta o punguta cu un astfel de mix si asa scap de pofta de chipsuri. Recunosc insa ca mai devorez din cand in cand si cate o punga din delicioasele crantanele cu diferite arome, pofta bat-o vina...

 Pofta de dulce, care era principala mea problema, o potolesc cu cateva patratele de ciocolata amaruie sau cu un fruct(pe care il am mereu in geanta) sau cu batoanele acelea de susan+migdale+ce or mai avea prin ele. Din cand in cand apelez la Twix sau Kinder Bueno si astept sa vina vara ca sa pot manca inghetata de fistic pe post de desert.

  Am redus cantiatea de paine la jumatate si incerc sa mananc cat mai multe salate, mai ales ca acum incepe sezonul lor si sunt chiar pe gustul meu. Sunt pline de fibre, vitamine si antioxidanti. Pielea devine mai luminoasa, iar colonul nostru mai fericit.

(pranz la birou- salata cu dressing din iaurt + usturoi)

 Acestea sunt cateva deprinderi bune pentru oricine, zic eu. De daunat nu au cum sa dauneze, nu produc traume majore in organism, ba chiar il ajuta sa functioneze la cote optime, fara oscilatii mari de greutate.  


Cum vi se par aceste obiceiuri? Le practicati?



luni, 21 martie 2016

Pantofi sport in culoarea anului 2016 - Blue Serenity


Vine, vine primavaraaaaaa. Eu sunt super, mega incantata pentru ca este anotimpul meu preferat din toate punctele de vedere. Apar verdeturile autohtone pe piata, infloresc copacii, temperatura este perfecta pentru plimbari si as putea sa mai gasesc cateva motive bune. Insa, cel mai mult ma incanta faptul ca pot sa ma reapuc de alergat.  Am incercat si in sezonul rece sa alerg la sala, pe banda, dar efectiv nu pot. E plictisitor.
Revenind la alergatul in aer liber si la sezonul meu favorit, imi doresc foarte mult o pereche de pantofi sport pentru alergat in nuanta Blue Serenity. E o culoare superba, o culoare care te face sa  visezi cu ochii deschisi la albastrul cerului, la apa marii, la un concediu de vis, iar cei de la Nike au niste modele tocmai pe gustul meu.
Cum sa nu-ti placa sa alergi cand ai asa ceva in picioare?













sursa foto: pinterest

Voi aveti o culoare preferata pentru echipamentul sportiv?



sâmbătă, 19 martie 2016

Descoperirea saptamanii: Lapte pentru cafea aromat Irish


Va povesteam aici cat de mult imi place mie aroma cafelei. Atunci cand o fac acasa, la ibric, imi place neagra, cu putin zahar. Cand o beau in oras, imi place cu mult lapte gen latte sau cappuccino. La birou e alta poveste, imi place sa o beau cu diferite arome si astfel ii mai adaug cate un ingredient in plus, gen scortisoara, in functie de starea mea din ziua respectiva.

Saptamana aceasta am descoperit ceva nou sau poate exista de mai mult timp pe piata, insa eu acum l-am descoperit. E un fel de lapte pentru cafea cu aroma de irish coffee. 
Este delicios, imi place mult aroma pe care i-o ofera cafelei, aroma care te duce putin cu gandul la Irlanda si la cafelele lor bogate in ingrediente specifice acelei zone.




L-am gasit in Carrefour si costa in jur de 3 lei.



Voua va place sa adaugati in cafea un strop de aroma din alta cultura?



joi, 17 martie 2016

Castiga 2 invitatii la Raw Generation Expo by Ligia Pop


In weekendul acesta are loc A 10-a editie a Expozitiei Nationale Raw Generation.
Raw chef-ul Ligia Pop ne invita sa-i fim alaturi la expozitia care va tine doua zile, pentru prima data din istoria ei.


Evenimentul este dedicat unui stil de viata sanatos si cat mai natural, fiind la inalta cautare printre evenimentele de clasa din Bucuresti insa se adreseaza tuturor, indiferent de alimentatia pe care o consuma.

Bine de stiut:

Expozitia va dura doua zile (sambata si duminica), intre orele 9-19 la Romexpo, in pavilionul C6.
  • Intrarea se va face doar pe la poarta B, parcarea este cu plata. Accesati aici o harta Romexpo pentru a indentifica poarta B si pozitionarea Pavilionului C6.
  • Nu este nevoie de invitatie tiparita pentru participare.
  • Intrarea este 5 lei/zi si se va achita la intrarea in pavilionul C6.
  • Participarea la prezentari, ateliere, demonstratii culinara este gratuita.
  • Fiecare bilet de intrare la expo, daca va fi completat cu numarul de telefon corect si adauga in urna, va intra automat in marea tombola care va avea loc in seara zilei de 20 martie. 

  • Va invit pe pagina mea de facebook ca sa aflati despre cum puteti castiga 2 invitatii la acest eveniment.



    5 idei de mic-dejun reinventat


     In ultima perioada toata lumea pune foarte mare accent pe ideea de a manca dimineata, idee care in zilele noastre, pentru majoritatea dintre noi, e un fel de subiect tabu.
     Dar nu-i asa ca de cele mai multe ori nu aveti chef sa degustati absolut nimic atunci cand va treziti dimineata devreme? Va doriti o masa de dimineata gustoasa, repede de preparat si good-looking?
    Va popun 5 variante de astfel de mic-dejun:


    1. Sandwich-ul reinventat

      In loc de banalele felii de paine putem sa folosim chifle speciale pentru sandwich, chifle cu seminte din faina integrala sau cele de tip bagel sandwich, arata ca cea din imagine si au un aspect super comestibil. Pe mine ma incanta ideea, mai ales daca ii adaugi si ceva salata verde pentru contrast, chiar m-ai nimerit.


    2. Iaurt cu musli
      In momentul in care spui iaurt, te gandesti la o chestie alba si acra, nu tocmai pe gustul tau si nu tocmai pe placul tau la ora 7 dimineata. Hai sa punem iaurtul asta intr-un pahar, ii mai adaugam un strat de musli si cateva fructe taiate. Ei, ce zici, asa te incanta?


    3. Ochiuri reinventate
      Ochiuri la micul dejun? Yes, please. Pe langa faptul ca sunt delicioase, au si valori nutritionale bunicele, mai ales daca alegi sa le servesti pe un pat de paine prajita cu o mana sanatoasa de spanac/salata verde si cateva legume multicolore.


    4. Omleta reinventata
      Te-ai saturat de banala omleta facuta din doua oua trantite in tigaie, pe care o mananci rapid, ca sa fie totusi ceva in stomac pana la pranz?
    Iti propun o idee de omleta-muffin, se prepara ca si cea clasica, numai ca o pui in forme pentru muffin, asezonezi dupa bunul plac cu legume tocate marunt si bagi la cuptor.
    O sa-ti iasa niste mini-omlete de toata frumusetea, gustoase si cu aspect "comercial".



    5. Smoothie pentru lenesi
      Daca nici asa nu te-am convins, iti propun cel mai rapid si colorat mic-dejun: Smoothie-ul. 
    Te sfatuiesc sa alegi aceasta varianta numai in cazul in care nu ai probleme cu aciditatea din stomac, gen gastrita sau ulcer.  Ai aici, aici si aici 3 retete pentru inspiratie.

     sursa foto: pinterest


    Voi ce varianta de mic-dejun preferati?






    marți, 15 martie 2016

    Paste alla Grigea sau carbonara la cuptor


      Astazi m-am trezit cu o pofta nebuna de paste. Cred ca e cea mai buna mancare inventata si trebuie sa pupam italienii pentru asta.
    Imi plac pastele pentru ca poti sa le combini cu aproape orice, sunt extrem de versatile. Nu sunt pretentioase deloc, se impaca foarte bine atat cu sosul rosu, cat si cu cel alb sau verde. De fapt poti sa le imbraci cu ce vrei, nu se vor supara, trust me!

    Stand asa, cu cana de cafea intr-o mana si cu mana pe mouse-ul care cauta frenetic ceva de mancare pe fratele google, visand la portia perfecta de paste cu sos alb, multe ciuperci, jambon si mozzarella din belsug, mi-am adus aminte ca minunile chiar exista. Bine, nu e nicio minune la mijloc, nu e decat un local cu specific italian si cu niste portii de paste satioase si fix pe gustul meu. As putea sa ma mut acolo cel putin o zi pe saptamana. Nu as alege nimic altceva decat aceste paste.
     
     Preparatul meu de suflet se numeste - paste alla Grigea (iar localul L'angoletto) si contine exact ingredientele din vocabularul meu culinar: paste, jambon, ciuperci, smantana, mozzarella, toate amestecate si bagate la cuptor, intr-un vas de lut...mmm...cum ai putea sa refuzi vreodata asa ceva?! N-ai cum.

    Nu e cine stie ce reteta complicata, dar gustul, si faptul ca am in farfurie toate ingredientele mele preferate in cantitatea ideala, pur si simplu ma da pe spate.
    Hai mai bine sa le spunem carbonara la cuptor:

    Ingrediente:
    -250 gr penne,
    -o lingura de unt,
    -200 gr jambon,
    -150 ml smantana,
    -200 gr ciuperci,
    -un ou,
    -sare,oregano,piper,
    -mozzarella si parmezan(optional).



                      *Paste alla Grigea -  L'angoletto* 

    • Se fierb pennele, se trec prin apa rece si se strecoara bine. Se amesteca separat smantana cu oul batut, cu ciupercile taiate, jambonul feliat, sare, oregano si piper.
    • Se adauga pennele.
    • Se unge un vas special pentru cuptor cu o lingura de unt si se pune tot amestecul de mai sus, peste care se presara mozzarella data pe razatoare. Se baga la cuptor la 200 de grade C si se lasa pana cand se rumenesc la suprafata.  
    • Se scot de la cuptor si se servesc cu parmezan + un pahar de vin alb si musai intr-o companie placuta.



    Voua cum va plac pastele?


    luni, 14 martie 2016

    Dieta care te scapa de toate kilogramele in plus


     Bine...nu e chiar o dieta, daca stau bine sa ma gandesc nici nu are legatura cu vreo dieta.

    In ultimii 5 ani am incercat sa-mi gasesc stilul alimentar, am trecut de la o extrema la alta, am tinut chiar si un jurnal alimentar, imi numaram zilnic caloriile ingurgitate, toate astea pana cand am cedat... Nu poti sa traiesti o viata in stilul asta, sa te gandesti non-stop la absolut tot ce mananci, sa ajungi sa te obsedeze mancarea.



    Tot de-a lungul anilor am observat ca restrictiile alimentare sunt o prostie, ca dietele nu ne ajuta la absolut nimic, decat la frustrare interioara si cresterea apetitului pentru alimentele "interzise". Depinde numai de noi cum alegem sa combinam alimentelele, in ce cantitati sa le consumam si cat de des sa o facem.

    Am obosit sa alerg dupa farfuria ideala plina cu alimente "sanatoase".  Am obosit sa-mi impun sa nu degust un produs sau altul. Vreau sa mananc din toate cate putin, vreau sa ma bucur de arome si gusturi, vreau sa ma simt bine cu mine, in corpul meu, in pielea mea, in mintea mea, fara sa ma frustrez ca am mancat ceea ce nu trebuie.

    Mesele regulate si diversificate reprezinta cheia succesului in orice dieta sau regim alimentar. Te ajuta sa ai o digestie buna si sa nu-ti mai doresti sa rontai toata ziua.
    Daca m-ar intreaba cineva care e regimul ideal, dupa toti ani astia de experimentari, as spune tare si raspicat: 3 mese/zi.

    Trebuie sa fim sanatosi, dar in acelasi timp trebuie sa ne simtim bine cu noi insine. De aici porneste totul...


    sâmbătă, 12 martie 2016

    Vrei sa slabesti? Respecta 5 reguli de bun-simt!


     Nimic nu se intampla din senin, batand din palme, asteptand sa pice ceva de undeva, fara un strop de munca.
     Ma uit in jurul meu si vad oameni care, in decurs de cativa ani, au pus niste kilograme frumusele pe ei si se intreaba cum, de ce, de ce tocmai eu? Nu vreau sa ne reamintim ca am devenit o generatie de lenesi, comozi, cu fast-food la nas si mers numai cu masina.

     Trecand insa peste acest lucru, toti acesti oameni se intreaba cum ar putea sa slabeasca, evident rapid si fara efort. Dragii mei, nimic bun nu se obtine fara efort, cine spune ca nu e asa inseamna ca ori este de pe alta planeta, ori minte de ingheata apele. Pe bune!?!
     Daca vrei o schimbare fizica va trebui sa muncesti pe branci pentru ea si aici vorbesc de:




    1. Mese regulate - problema noastra principala. Lipsa timpului, stresul si agitatia cotidiana nu ne lasa sa ne bucuram de cele 3 mese importante ale zilei, astfel ca ajungem sa inversam rolurile acestora si mancam pranzul seara sau si mai rau, micul-dejun noaptea tarziu. Putina ordine in programul nostru incarcat nu va face rau nimanui. Puteti sa incepeti chiar de azi si va asigur ca veti avea rezultate, am testat pe pielea mea.

    2. Renuntarea la zaharuri si grasimi in exces, un lucru greu de acceptat cand la tot pasul suntem bombardati atat vizual, cat si olfactiv, cu imagini si mirosuri de hamburgeri si clatite cu nutella. Daca nu puteti renunta definitiv, macar reduceti doza la jumatate si rezultatele se vor vedea dupa 2-3 luni. 

    3. Va trebui sa muncesti fizic, sa transpiri efectiv, sa mergi constant sa te antrenezi, pentru ca fara munca sustinuta nu reusesti sa ai rezultate optime si de lunga durata.

    4. Spune nu dietelor drastice! Nu vor face decat sa te infometeze si sa vrei sa dai iama in primul fast-food sau sa golesti frigiderul la 2 noaptea. Trust me, e testata treaba.

    5. Inlocuieste gustarile cu multe calorii cu ceva mai bogat in vitamine, minerale, dar slab din punct de vedere caloric.


    Eu am redus doza de zahar din cafea si am injumatatit portia de paine, astfel ca dupa 3 saptamani aveam cu 1,5 kg mai putin. Asta in conditiile in care fac si sport de doua ori pe saptamana si mananc 3 mese regulate, iar dulciurile le-am inlocuit cu fructe sau migdale, alune, caju etc.

    Sper sa va fie utile sfaturile mele, care bineinteles au fost si testate in prealabil. 
    Si mai sper sa citeasca si dragii mei prieteni care ma intreaba de fiecare data cand ma vad, hey, vreau si eu sa slabesc rapid si fara efort, cum fac?!




    joi, 3 martie 2016

    Primavara in suflet



    “Femeile sunt de doua categorii: unele sunt mai ales mame, altele iubite. Daca le compari cu anotimpurile, femeia mama este ca anotimpul ploilor. Iti da hrana, te potoleste, iti inlatura toate lipsurile, te multumeste prin sacrificiile proprii. Iar femeia iubita este ca primavara. Misterul ei e de nedestainuit, farmecele ei sunt dulci si nelinistea ei iti trezeste valuri in sange.” - Rabindranath Tagore





    Sa aveti o primavara superba, plina de zambete colorate!



    Disqus for ViataAreGust

    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...